, общината ще строи за над 2 милиона нова спортна зала

...
, общината ще строи за над 2 милиона нова спортна зала
Коментари Харесай

Върховна некадърност или просто кражба? Строим зала срещу залата, но пък двойно по-скъпо!

, общината ще строи за над 2 милиона нова спортна зала за потребностите на две пловдивски гимназии.

На пръв взор новината би трябвало да е страхотна. Но това е единствено на пръв взор и за незапознатите.

Първо, неизвестно по какъв начин и за какво, сумата набъбна внезапно двойно - от 1 008 640 лв. без Данък добавена стойност на 2 050 000 лева без Данък добавена стойност.

Второ, по-големият въпрос е имаме ли крещяща потребност от тази зала? Причината е, че тя ще се намира против друга новопостроена спортна зала - тази на ПУ! 

Убедени сме, че ръководещите в лицето на, отрасловия заместник-кмет ще намерят опрощение. А и два милиона са си два милиона. Най-вероятно ще се каже, че няма разбирателство между ПУ и гимназиите за потреблението на залата. Не е хубаво възпитаници да пресичат булеварда и така нататък и тъй наречените Провалените политици си наподобяват по оправданията. Пасарелка/топла връзка и образуване на разговор сред институциите да вземем за пример са едно доста по-добро решение, само че в евтиното няма тлъсти комисионни .

Поне двете зали да бяха с идентичен архитектурен образ. За да заподозрем някакъв талантлив план. Това е в кръга на шегата, несъмнено, просто една смешка, като цялостното ръководство на града ни.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР